Politika zasebnosti

Politika zasebnosti na pregleden in razumljiv način pojasnjuje, kako in s kakšnim namenom na tej spletni strani in v našem pogodbenem odnosu obdelujem vaše osebne podatke, ter kateri so tej osebni podatki. Pojasnjuje tudi, kako jih varujem in kakšne pravice lahko glede vaših osebnih podatkov uveljavljate in kako.


1. Kdo je upravljavec in na koga se lahko obrnete z vprašanji o osebnih podatkih?

 

Upravljavec: MANUlex, pravno in poslovno svetovanje, Manuela Hervatich s.p., Ulica Nika Šturma 4, Sežana, Slovenija, matična številka: 9251430000

Za vsa vprašanja v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov ali uveljavljanjem vaših pravic sem vam na voljo na e-naslovu: svetovanje@manulex.si ali pa po pošti na: MANUlex, Manuela Hervatich s.p., Ulica Nika Štruma 4, 6210 Sežana s pripisom: »Osebni podatki«.


2. Katere podatke zbiram in kdaj, za kakšen namen, za koliko časa in na kakšni pravni podlagi, ter kdo jih bo uporabljal?

 

Aktivnost na vaši strani Namen obdelave Kategorije osebnih podatkov Pravna podlaga Rok hrambe Kategorije uporabnikov vaših osebnih podatkov
Vnos podatkov v kontaktni obrazec Podatke obdelujem z namenom, da vas lahko kontaktiram z namenom, da vam podam uvodne zahtevane informacije, pojasnila in se z vami dogovorim o mojih bodočih pogodbenih storitvah. Ime, e-mail, telefonska številka, firma Zakoniti interes Pol leta po zaključku komunikacije

Poleg upravljavca še vzdrževalci spletne strani, ponudnik gostovanja.

Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Vnos podatkov za prejem novic pravne vsebine Podatke obdelujem za namen pošiljanja novic pravne vsebine Ime, e-mail Osebna privolitev Do preklica

Poleg upravljavca še vzdrževalci spletne strani, ponudnik gostovanja, ponudniki orodij za trženje.

Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.

Naročilo storitev pravnega svetovanja in priprava ponudbe Podatke obdelujem za namen oprave svojih storitev za vas (torej pravnega svetovanja, priprave pogodb, pravnih mnenj itd.) Ime, priimek, firma, e-mail, telefonska številka, TRR, davčna številka, drugi osebni glede na zahtevano storitev Za izvajanje pogodbe 5 let po prenehanju izvajanja storitev Upravljavec in po potrebi podizvajalci upravljavca s katerimi skupaj opravimo storitve pravega svetovanja po vašem naročilu  (npr. davčni svetovalec). Uporabniki osebne podatke obdelujejo izključno po navodilih in pod nadzorom upravljavca.
Ni potrebna Izpolnitev zakonskih obveznosti upravljavca Kot določeno v zakonu Zakonska obveznost upravljavca Skladno z zakonom Tisti določeni v zakonu (npr. državni organi) in upravljavec.

3. Ali se bodo vaši osebni podatki prenašali v tretjo državo ali mednarodno organizacijo?

 

Osebne podatke le izjemoma izvažamo v tretje države, pri čemer je pogodbeni obdelovalec iz ZDA. Evropska komisija je 10. 7. 2023 sprejela sklep o ustreznosti varstva osebnih podatkov na podlagi okvira za varstvo zasebnosti podatkov med EU in ZDA in potrdila, da ZDA zagotavlja ustrezne stadarde varovanja osebnih podatkov.


4. Kaj pa piškotki in kako jih spremenim?

 

Tudi jaz jih obožujem, ampak na spletni strani imam naložene le tiste »brez sladkorja« 😊.

Spletna stran uporalja naslednje piškotke:

Vrsta piškotka  Trajanje  Namen/opis

 Upravljavec /obdelovelec

cookieyes-consent 15 dni Namen tega piškotka je shranjevanje uporabnikovih nastavitev soglasja za piškotke in je nujen piškotek. CookieYes Limited
_ga 2 leti

To je analitični piškotek, ki se uporablja za  štetje obiska strani, razlikovanje uporabnikov glede na ID, analitiko obnašanja obiskovalca spletne strani in shranjevanje pridobljenih podatkov

Gre za orodje poznano kot Google Analytics.

Google LLC ali Google Ireland Limited ali hčerinske družbe navedenih družb ali podobdelovalci. Možno je, da se zbrani podatki posredujejo v drugo državo izven območja EU/EGP za namene zgoraj navedene obdelave, ob tem pa je zagotovljena ustrezna raven varstva osebnih podatkov.
_ga_<container-id> 2 leti To je analitični piškotek, ki se uporablja za ohranjanje stanja seje. Google LLC ali Google Ireland Limited ali hčerinske družbe navedenih družb ali podobdelovalci. Možno je, da se zbrani podatki posredujejo v drugo državo izven območja EU/EGP za namene zgoraj navedene obdelave, ob tem pa je zagotovljena ustrezna raven varstva osebnih podatkov.
_pk_id* 2 leti Uporablja se za pomoč lastnikom spletnih mest pri sledenju vedenja obiskovalcev in merjenju uspešnosti spletnega mesta. To je piškotek, kjer predponi _pk_id sledi kratka serija številk in črk. Sledilnik (odjemalec za sledenje JS). PIWIK
_pk_ses* 2 leti Uporablja se za pomoč lastnikom spletnih mest pri sledenju vedenja obiskovalcev in merjenju uspešnosti spletnega mesta.  To je piškotek, kjer predponi _pk_id sledi kratka serija številk in črk. Sledilnik (odjemalec za sledenje JS). PIWIK

Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite s klikom na »Prilagodi«. Nato lahko nastavite drsnike, ki so na voljo, na »Vklop« ali »Izklop«, nato pa kliknete »Shrani nastavitve«.

Nastavitve vaših piškotkov lahko nadzirate in prilagajate tudi v vašem spletnem brskalniku. Npr. če uporabljate Google Chrome najdete več informacij glede upravljanja s piškotki tukaj. Za brskalnik Edge so informacije na voljo tukaj.  Če pa ste uporabnik Apple Safarija lahko več preberete tukaj.


5. Kaj pa spletni vtičniki?

 

Na spletni strani najdete samo spletni vtičnik do družbenega omrežja LinkedIn. LinkedIn uporablja lastna pravila zasebnosti in varstva osebnih podatkov. Ko kliknete na ikono za LinkedIn na spletni strani boste preusmerjeni na LinkedIn spletno stran za uporabo katere veljajo njihova pravila zasebnosti, dostopna tukaj.


6. Kakšne pravice imate v zvezi z vašimi osebnimi podatki?

 

  • Pravica do dostopa do osebnih podatkov oz. seznanitve z vašimi osebnimi podatki: vprašate lahko ali obdelujemo osebne podatke o vas, zahtevate dostop do osebnih podatkov in pridobite informacije o obdelavi, ki jo izvajam.
  • Pravica do popravka obdelovanih osebnih podatkov
  • Pravica do omejitev obdelave osebnih podatkov
  • Pravica do izbrisa vaših osebnih podatkov: zahtevate lahko izbris vaših osebnih podatkov, pri čemer pa vas obveščamo, da ne smemo izbrisati podatkov, ki jih obdelujemo na podlagi zakona.
  • Pravica do prenosljivosti podatkov: zahtevate lahko posredovanje vaših osebnih podatkov k drugemu upravljavcu.
  • Preklic podane privolitve: kadarkoli lahko prekličete podano privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov tako, da mi pošljete elektronsko sporočilo na: svetovanje@manulex.si ali pa po pošti na: MANUlex, Manuela Hervatich s.p., Ulica Nika Štruma 4, 6210 Sežana s pripisom: »Osebni podatki«. Možnost preklica podane privolitve bo podana tudi v vsaki prejeti novici pravne vsebine.
  • Ugovor obdelavi osebnih podatkov: V primeru, ko vaše podatke obdelujem na podlagi mojega zakonitega interesa, imate pravico, da podate ugovor proti obdelavi podatkov.
  • Pravica do pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu, slovenskemu nadzornemu organu, pristojnemu za področje varstva podatkov (Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, www.ip-rs.si).

Za vsa vprašanja v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov ali za uveljavljanje vaših pravic sem vam na voljo na e-naslovu: svetovanje@manulex.si ali pa po pošti na: MANUlex, Manuela Hervatich s.p., Ulica Nika Štruma 4, 6210 Sežana s pripisom: »Osebni podatki«.

Na vaše vprašanje ali zahtevo bom odgovorila v najkrajšem možnem času.

Ne čakajte

Stopite v kontakt

Prijava na enovice

Scroll to Top