O meni

Manuela Hervatich, mag. prava z opravljenim pravniškim državnim izpitom

Pozdravljeni,

sem Manuela Hervatich, samostojna pravna svetovalka, obenem zaposlena v pravnem oddelku gospodarske družbe, s številnimi in obširnimi delovnimi izkušnjami pridobljenimi v dveh vodilnih slovenskih odvetniških družbah, ki se ukvarjata predvsem s svetovanjem slovenskim in tujim podjetjem.

Svojo študijsko pot sem začela na Pravni fakulteti v Ljubljani. Vedoželjnost me je vodila tudi na študij na Univerzo v Firencah. Svoje prve delovne izkušnje sem pridobivala že v času študija. Slednje so mi približale predvsem področje delovnega prava, prava intelektualne lastnine in informacijskih tehnologij, pogodbenega prava, ter omogočile, da sem spoznala vsakdanjik poslovanja družb. 

Po zaključku študija sem opravila odvetniško pripravništvo v eni vodilnih slovenskih odvetniških družb, kjer sem bila po opravljenem pravniškem državnem izpitu zaposlena nekaj let še kot odvetniška kandidatka in odvetnica. 

V želji po spremembah, sem kariero kot odvetnica nadaljevala še v drugi odvetniški družbi, ne glede na to pa so bila med mojimi delovnimi področji vedno najbolj povdarjena delovno pravo, gospodarsko pravo, pravo intelektualne lastnine in informacijskih tehnologij, pravo varstva osebnih podatkov, potrošniško prava, pogodbeno pravo in na splošno skladnost poslovanja podjetij. 

Manuela Hervatich

Pridobljene izkušnje in vse več vprašanj iz širokega kroga »znancev« za pomoč pri različnih pravnih zagatah so me pripeljale do odločitve, da začnem pot kot samostojna pravna svetovalka.

Širino pri pravnem svetovanju mi dajejo tudi delovne izkušnje iz podjetništva naj si bo tako iz službenega kot domačega okolja.

Za konec pa še malo o meni osebno. Verjamem v izrek »La vita è bella.« To je italijanski izrek, ki pomeni »Življenje je lepo.« V skladu s tem izrekom delujem tudi v vsakdanu – vedno stremim k »lepoti« in pozitivnosti v vsaki situaciji, naj si bo v zasebnem ali poslovnem odnosu. Verjamem, da se s pozitivnim pristopom da uspešno urediti tudi večino pravnih zagat.

Veselim se srečanja z vami, novih poznanstev in skupnih pravnih izzivov.

Manuela Hervatich

Ne čakajte

Stopite v kontakt

Prijava na enovice

Scroll to Top